keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Keskiviikon lounasta

Tänään olimme taas valmistelemassa lounasta.

Heti aamusta minua pyydettiin laittamaan pakatut siansorkat hautumaan.

Päivän lounaslista. Minä esivalmistelin kahta kala-annosta.

Pilkoin lankkuperunoita, jotka tarjottiin olutpaneroidun turskan ja hernepyreen kanssa.

Oluella ja kurkumalla maustettu leivitystaikina vasemmalla, pyreytettävät herneet ja niiden keittovesi.

Hernepyree, jonka tein thermomixerillä. Maustoin sitä vielä ripauksella suolaa.

Sitten pääsin kokeilemaan taas jotain uutta. Rikoin ankanmunia jälkiruokakuppeihin, koska niistä oli helpointa kaataa koko munan sisältö yhdellä kädellä.

Kattilassa on vettä ja kaksi korkillista valkoviinietikkaa. Kun vesi kiehahti, sitä sekoitettiin vispilällä niin, että siihen kehittyi kunnon pyörre. Pyörteen keskelle kipattiin muna, joka sitten keittyi kypsäksi kolme minuuttia.

Valmis muna nostettiin reikäkauhalla ja laitettiin jääveteen. Tämä oli kuulemma täydellisen muotoinen uppomuna. Sain kehuja kouluttajalta, kiva kun joku tsemppaa :)

Savustettua turskaa perunamuusilla, uppomunalla ja pinaattikermakastikkeella. Itse kokoamani annos.

Kokosin myös toisia kala-annoksia, joihin tuli pohjalle hernepyrettä, lankkuperunoita kerrostettu pino ja niiden päälle olutpaneroitu turskafilee, jonka päälle laitettiin vielä lusikallinen tartar-kastiketta. Tästä annoksesta jäi kuva ottamatta.

Pitkin päivää, aina kun meillä nuorisopuolen opiskelijan kanssa ei ollut tekemistä, tiskasimme astioita, siivosimme tietenkin omat jälkemme heti ja muutenkin siistimme työympäristöämme. Kuulostelin myös sivukorvalla mitä kouluttajat paikallisille opiskelijoille puhuivat. Pari kertaa kuului, että ottaisivat mallia meistä!

Lounastarjoilun pääruokatilaudten loputtua saimme mahdollisuuden koota lounasannokset ylijääneistä esivalmisteista. Itse päätin ottaa itse tekemiäni lankkuperunoita, hernepyrettä sekä nuorisopuolen opiskelijan tekemän possupihvin. Kastikkeeksi otin tartaria. Muut alkoivat lopettelemaan tarjoilua kun menin syömään.

Palatessani kouluttaja kokosi jälkiruoka-annoksia. Niissä oli eilen tekemäämme mansikkakastiketta!

Siivosimme keittiön loppuun ja ennen poistumista saimme päätettäväksi mitä teemme huomenna. Vaihtoehtoja on kolme. Aamulla joko pastry-puolelle tai skills-puolelle tekemään quicheä. Illalla olisi illallistarjoilu toisen kouluttajan kanssa. Pastry-puoli voisi mahdollisesti kiinnostaa taas aamulla, harkitsen vielä josko intoutuisin illallistarjoiluunkin osallistumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti