keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Viimeisen viikon alku

Lauantai oli hiljainen päivä. Vietin sen majapaikassa TV:tä katsellen ja kaulaliinaa virkaten.

Sunnuntaiaamuna kävelin vajaan kilometrin päässä sijaitsevalle community centrelle, jossa pidetään viikottain kirpputori.

Myyntipisteitä oli sekä ulko- että sisätiloissa. Olin paikalla 7:30 jälkeen, ja myyjiä tuli koko ajan paikalle lisää. Kiersin jokaisen pisteen ja katselin mitä ihmiset möivät. Ikävä kyllä suurin osa näytti vanhalta rojulta, mitä ei oltu vain viitsitty heittää pois. Paikalla oli myös pari jälleenmyyjää, joiden kojuissa oli koristekrääsää. Myöhemmin minulle kerrottiin, että viikottaisilla kirppareilla on enemmän nimenomaan roinaa, mutta koululaisten järjestämissä myyjäisissä on yleensä laadukkaampaa tavaraa. Harmi, ettei sellaista kirpparia ollut nyt tarjolla.

Kun olin kiertänyt kirpparipöydät sekä pihalla että sisätiloissa, päätin jatkaa aamukävelyä kaupungille päin. Ajattelin käydä jossain kaupassa, mutta totesin ettei yksikään niistä aukeaisi vielä pariin tuntiin. Lopulta päädyin käväisemään kirjaston ovella katsomassa mihin aikaan se aukeaa viikolla.

Paluumatkalla päätin käydä katsomassa Gaywoodin kirkkoa vähän lähempää. Itse kirkko ja sen hautuumaa näyttivät mielestäni hienoilta. Pienen taustatyön jälkeen selvisi, että kirkko on alkujaan normannien aikakaudelta, 1000-1100-luvulta (tarkkaa rakennusajankohtaa en löytänyt), ja se restauroitiin ensimmäisen kerran 1500-luvulla. Hautakivien lomitse ei mene polkuja, joten en arvannut mennä tutkimaan niitä lähemmin.

Täällä narsissitkin jo kukkivat täyttä häkää!

Rauhallisen viikonlopun jälkeen taas paluu arkeen. Sateen kera. Pieniä sadekuuroja on nyt kolmen viikon aikana tullut ehkä kolmena päivänä. Tämä oli ensimmäinen kunnon sade pitkään aikaan.

Oli ihan kiva palata collegelle, nyt jopa muisti kasvoja ja suurimman osan nimistä.

Olin 3. vuoden opiskelijoiden kanssa, jotka toteuttivat yhden opiskelijan menua. Minä työskentelin yksin, laitoin siansorkkia ja kasviksia keittymään. Menun suunnitellut opiskelija näytti, kuinkamsiansorkista irrotetaan nahka, muttei oikein ohjeistanut enempää.

Kun muuta tekemistä ei ollut, minut laitettiin putsaamaan ja paistamaan kananmaksaa. Totesin, että se ei haise läheskään yhtä pahalle kuin naudanmaksa. Paistoin maksat voissa rusinoiden, timjamin ja korppujauhojen kera. Sitten siitä tehtiin sose thermomixerissä.

Kun muuta tekemistä ei löytynyt, tiskasin pari satsia tiskiä käsin. Yksi opiskelijoista jopa oikein kiitti, että tiskasin.

Kolme ja puoli tuntia meni taas ihan hujauksessa, ja pääsin käymään tauolla. Tilasin kahviossa kanahampurilaisen 1. vuoden opiskelijoiden lounastarjoilusta, jonka nautin rauhassa, ennen kuin palasin keittiöön, pastry-puolelle.

Pastry kitchenissä homman sujumisesta vastasi yksi opiskelija, jolla selvästi oli homma hanskassa: sain selkeät ohjeet siitä, mitä minun haluttiin tekevän.

Ensiksi pääsin tekemään itselleni ihan uutta, praliinia. Sokeria kattilaan ja pistaasipähkinät karkeaksi murskaksi.

Sokeri suli ja sitä piti sekoittaa, kunnes se alkoi olla hieman läpikuultavaa, jolloin sekaan laitettiin pähkinät ja seos kaadettiin silikonimatolle jähnettymään. Sain kehuja sekä kouluttajalta että opiskelijalta, että hyvä tuli.

Sitten tein "cigarette tuile" taikinan, josta tuli hyvin ohuita keksejä jälkiruokakoristeiksi. Ohjetta rukattiin vähän ja siihen lisättiin pähkinöitä ja mantelia.

Taikina oli uunissa minuutin yliaikaa. Onneksi se ei mennyt täysin pieleen, pelastettavissa ollut osa riitti!

Päivän päätteeksi tehtiin vielä mansikka-viikunapyree jälkiruokia varten. Ensin annettiin paloiteltujen marjojen ja hedelmien keittyä muhennokseksi.

Muhennos hurautettiin sileäksi thermomixerillä. Näyttö kertoo, kuinka kauan sekoitinta on käytetty, kuinka kuumaa tai kylmää seos kannussa on ja millä sekoitusteholla laite on. Kun muhennoksesta tuli pyrettä, sitä piti vielä hetki keittää kokoon, ja joukkoon lisätä siirappia makeuttamaan sitä lisää. Kouluttaja oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen :)

Ennen kotiinmenoa tapasimme vielä collegen vaihtarikoordinaattorin, jonka kanssa viimein saimme tehtyä loput paperityöt. Samalla saimme kuulla häneltä, että meistä on tullut collegelle todella positiivista palautetta. Ihan mahtava alku viimeiselle vaihtariviikolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti