lauantai 20. helmikuuta 2016

160 hengen tilaisuus

Hotellilla oli tänään suuren yrityksen illallispidot, johon osallistui 160 henkeä. Menu koostui yhteensä yhdeksästä eri ruokalajista, joista osalliset saivat valita alku-, pää- ja jälkiruuan.

Puitteet tilaisuuden järjestämiseen ovat aika upeat. Rakennus oli ennen navetta.

Nuorisopuolen opiskelija oli head chefin kanssa hoitamassa sitä jokailtaista illallistarjoilua, joten minä sain kunnian auttaa second ja third chefiä tilaisuuden kanssa.

Navettarakennuksen keittiö näyttää vähän tutummalta, muistuttaa kovasti keittiöitä joissa olen Suomen puolella työskennellyt.

Ekaksi piti koota 34 astiallista uunivihanneksia. Porkkanaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia ja sokeriherneitä. Suolaa, kansi päälle ja uuniin. Ne olivatkin uunissa aina tarjoiluhetkeen asti.

Seuraavaksi pilkoin paistinperunoita pienemmiksi (kuvassa ne ovat second chefin paistamina ja tarjoiluvateihin annostelemina) ja autoin second chefiä herukkapiiraiden irrottamisessa foliovuoista.

Minut päästettiin iltaruualle ennen tarjoilun alkua. Nappasin kuvan hotellin sisäänkäynnistä kun oli vielä vähän valoisaa. No, ei kaikkein paras kuva, mutta kuitenkin.

Ruuaksi saimme pastaa chorizo-lihapullakastikkeella. Olisi omasta mielestäni kyllä kaivannut vähän mustapippuria, valkosipulia ja basilikaa, mutta kyllä sillä nälkä sentään lähti.

Sitten taas työntouhuun. Työskentelin puheliaan ja vitsikkään third chefin kanssa, viihdettä ainakin piisasi.

Kello 18:10 aloitimme alkuruokien kokoamisen. Ensiksi tehtiin pateeannokset, joissa oli karamelisoitua sipulia ja salaattia, ja juuri ennen tarjoilua lautaselle laitettiin pari leipäviipaletta, jotka itse leikkasin ennen syömään menoa.

Valmiit lautaset nostettiin tällaiseen telineeseen, josta tarjoilijat ne sitten kätevästi saivat mukaansa. Samalla saatiin pöydälle tilaa seuraaville lautasille, sillä annoksia piti tehdä tosi monta.

Juustolautasia suolaista jälkiruokaa varten. Juustoista muistan kaksi, Stiltonin ja Brien. Lautaselle laitettiin myös selleriä, viinirypäleitä, neljää sorttia voileipäkeksejä ja voita.

Toinen alkuruoka, katkarapu-cocktail. Sain maistaa yhden ylijääneistä kun tarjoilu oli aloitettu. Ihan ok 70-lukulaiseksi suosikiksi.

Piti vatkata kermaa juustokakkuannoksia varten. Sitten piti täyttää kolme pursotinpussia. Vihaan yli kaiken kerman pursottamista, koska olen siinä huono...

Tarjoilu aloitettiin 20:00. Tarjoilijat veivät keittoa, prawn cocktailit ja pateelautaset. Tarjoilu meni niin sujuvasti, että oli pakko asiasta mainita; kotopuolessa olen itse nähnyt vain itsepalvelutarjoilun hienommissakin tilaisuuksissa. Briteissä taas on vuosikaudet suosittu tätä metodia, että tarjoillaan pöytään aikataulutetusti.

Kun pääruokia vietiin saliin vatitarjoiluna, minun tehtäväni oli tehdä mahdollisimman monta juustokakkuannosta. Mangogeeliä, banoffee-juustokakkua, kermavaahtoa ja karviaiskoiso koristeeksi. Kun mangogeeli loppui, piti hotellin keittiöstä hakea vadelmageeliä jotta saatiin loputkin valmiiksi.

Kun viimeisetkin jälkkäriannokset oli saatu koottua, minä sain luvan poistua. Kello oli 21:15 ja menin takaisin hotellin päärakennukseen ja siellä illallista valmistavaan keittiöön, jossa muut olivat aloittaneet keittiön sulkemisen. Head chef tarjosi ekan työviikon lopun kunniaksi meille tuopilliset kylmää juotavaa. Eihän siitä voinut kieltäytyä!

Nautimme juomat, vaihdoimme vaatteet ja soitimme taksin viemään meidät majapaikkaan, jossa istuskelimme vähän aikaa olohuoneessa ja juttelimme isäntäväen kanssa.

Ihanaa, että on taas viikonloppu. Ajattelin itse viettää sen taas King's Lynnissä, kun nuorisopuolen opiskelijalla on muita suunnitelmia. Käyn ainakin huomenna keskustassa (harmi, ettei Majesticissa pyöri oikein mitään kiinnostavaa enää, ei viitsisi mennä katsomaan Deadpoolia näin äkkiä uudestaan). Sunnuntaina aion pakottaa itseni ylös ja mennä heti aikaisin aamulla car boot saleen, joka jäi viikko sitten väliin. Nyt kuitenkin aion lepuuttaa kroppaa yön yli, oli sen verran touhukas päivä tämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti