tiistai 2. helmikuuta 2016

Lähtö lähenee

Viime viikon lopulla alkoi iskeä huoli siitä, että missä viipyvät matkarahat. Rahojen saapumista lupailtiin paria, viimeistään viikkoa ennen matkaa, ja perjantaiaamuna tarkistin tilini, joka näytti edelleen harmillisen tyhjältä.
Maanantaiaamuna sama juttu, ja aloin jo huolestua. Kysäisin asiaa nuorisopuolen opiskelijalta, joka sitten maanantai-iltana ilmoitti saaneensa omat rahansa ja ehdotti jo, että jos omat rahani eivät ehtisi ennen matkaa tilille, hän minua voisi sen aikaa avittaa. Kiitin ehdotuksesta, mutta sanoin odottelevani vielä seuraavaan päivään, ennen kuin alkaisin ihan tosissani huolestua.

Tiistaiaamuna 9:30, juuri ennen kuin läksin kävelemään koululle, päätin tarkistaa tilin vielä kerran, ja siellähän se odotettu luku komeili. Huh! Ei tarvinnut siitäkään enää kantaa huolta.

Ja sillä hetkellä se ajatus lopulta iski tajuntaan; tämä tapahtuu ihan oikeasti! Enää ei voi peruuttaa, kaikki on oikeasti virallista ja lukkoon lyötyä. Sunnuntaiaamuna lennetään Heathrow'lle ja sieltä junalla King's Lynniin!

Koulupäivä meni suht sutjakkaasti, siinä kouluttajan kanssa jutellessa ja ruokalehtien ohjeita porukalla selaillessa kerkesin aloittaa myös blogin vaihtarijaksosta englanniksi. Sehän ei ole vaadittua, mutta koska minulla on kavereita vähän ympäri maailmaa, ja Facebookissa ei aina voi/viitsi tehdä hirveän mittavia postauksia, kysyin muutamalta kaverilta mitä olisivat mieltä ajatusesta, että jakaisin kokemukseni heidän kanssaan englanniksi blogin muodossa. Ajatus sai positiivista kannatusta, ja kirjoitin aamupäivän aikana ensimmäisen blogipostauksen, jossa selitin, kuinka tähän päivään on päästy.

Koulun jälkeen päätin käydä Tokmannissa, sillä vielä oli mietittävä "tuliaisia" isäntäperheelle ja yhteistyökoulun luokalle. En halua viedä mitään ns. tyypillistä, mitä muut suomalaiset mahdollisesti näihin vaihtaripaikkoihin vievät, joten pyrin miettimään mikä olisi semmoista, mistä nämä ihmiset muistavat nimenomaan minut.

Kahta sorttia hapankorppuja, joita ei Britanniassa juuri tunneta, lakritsia (alkuperäinen ajatukseni oli viedä nimenomaan paikallisia lakuja, vaan niitäpä ei Tokmannista löytynyt!), salmiakkia ja Sisua sekä purukumina että pastilleina. Isäntäperheelle ajattelin hapankorput ja lakut, sekä jotain "spesiaalia" jonka ajattelin hankkia vasta lentokentällä, ja koululle salmiakit, sen perinteisen reaktioiden näkemisen vuoksi.


Minulle ehdoteltiin monta muuta juttua, joita voisin mukanani tuliaisiksi viedä, mutta pitää ottaa myös huomioon se, että ruumaan menevä laukku saa painaa korkeintaan 23 kiloa ja mukaan pitäisi myös mahtua siviilivaatteiden lisäksi työvaatteet ja -kengät. Harkitsen myös vakaasti ihan perus lenkkareiden mukaan ottoa, siltä varalta että King's Lynnissä ei ole talvikenkäkeli.

Vielä pitää tavata oma kansainvälisyyskouluttajani, jolla on vielä papereita jotka tarvitsen matkalle mukaan sekä käydä vielä yhdellä englannin preppaustunnilla.
Muuten on vaihto enää pakkaamista ja lähtöä vaille valmista. Tai no, täytyy vielä odotella, että kännykkä palaa huollosta, taas. Sen torkkunappi oli epäkunnossa puhelinta ostettaessa (sain sen käytettynä), ja avopuolisoni vaihdatti sekä napin että akun eräällä huoltofirmalla. Nappi toimi ehkä viikon. Huoltofirma ei siis viitsinyt tarkistaa napin johdotusta, kun nappia vaihtoivat. Onneksi sai luurin lähettää takaisin huollettavaksi maksutta, ja sen pitäisi tulla takaisin torstaihin mennessä. Onneksi ilmeni kuitenkin vielä näin suht ajoissa ennen reissua, eikä vaikka heti perille päästyä.

Huomenna en ajatellut tehdä mitään matkavalmisteluja, vaan nautin viimeisestä lähipäivästä koululla, sillä tästä eteenpäin kaikki oppiminen valmistumiseen saakka tapahtuu omatoimisesti sekä työpaikoilla, ja otan kaiken irti viimeisestä peli-illasta pelihallilla, sillä en kuukauteen pääse näkemäänkään flipperiä. Siitä olen satavarma, sillä useampi flipperitutkasivusto osaa kertoa, että lähin flipperi on jossain pubissa Norwichissa. Vähän turhan pitkä matka muutaman punnan pelin takia. Joten "varastoon" täytyy pelata huomenillalla!

Pikkasen jo jänskättää sunnuntai-aamu, etenkin kun kotoa pitää lähteä jo ennen kolmea yöllä, jotta ehdin Lahdesta lähtevään bussiin, jolla sovimme opettajan ja nuorisopuolen opiskelijan kanssa menevämme yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti