perjantai 5. helmikuuta 2016

Perjantai ennen lähtöä

Tänään pakkasin reput, sillä halusin säästää lauantain, viimeisen kotona vietettävän päivän, semmoiseksi päiväksi, jolloin ei tarvitse huolehtia enää mistään.
Työvaatteiden peseytyessä puhdistin työkengät ja pakkasin ne isoon matkareppuun, jota lainaan puolisoltani. Sieltä löytyy valmiiksi vaikka mitä matkalla mahdollisesti tarpeellista; sateenvarjo, kokoelma latureja, pistokeadapteri ja kolmen tökkelin jatkojohto (eli yhteen adapteriin saa kolme laitetta yhtä aikaa), kyniä, lehtiö... Vähän sitä sun tätä mitä reissussa saattaa tarvita.

Pakkasin isoon reppuun työkentien lisäksi lahjukset isäntäperheelle ja tulevalle luokalle, käsityöpussukkani (ihan varmasti tulee semmoisia iltoja, jolloin haluaa vain katsella ohjelmia ja virkata tai ommella, harkitsin neulepuikkojen mukaan ottamista, mutta taidan tyytyä etsimään uudet King's Lynnistä) sekä suurimman osan vaatteista. Onneksi saan ottaa ruumaan menevän repun lisäksi käsimatkatavaroihin pienemmän, eli sain loput vaatteet sekä työvaatteet pakattua siihen, ja tilaa jäi vielä olkalaukulleni, jos sen joudun reppuun vielä tunkemaan (jotkut lentoyhtiöt vaativat, että käsimatkatavaroita on vain yksi nyssäkkä per matkustaja, joten en jätä mitään sattuman varaan).

Aiemmin taisin mainita, että harkitsin lenkkareiden mukaan ottamista. Niille ei kuitenkaan repuissa ollut enää tilaa, joten keksin tsekata, josko King's Lynnissä olisi webbikameraa, joka lähettää ajantasaista kuvaa. Olihan siellä! Lunta ei näkynyt ollenkaan, ja säätiedotteet kertoivat, että alin lämpötila seuraavan kahden viikon aikana on 2 Celsiusastetta, ylin 10. En usko näkeväni lunta seuraavaan neljään viikkoon, joten uskallan jättää talvikengät ja toppatakin kotiin. Syystakki ja paksu huppari saavat luvan lämmittää kylmimpinä päivinä.

Kännykkäni on ollut huollossa tiistaista saakka, ja odotin sen palaavan tänään. Näinpä ei käynyt. Arvasin, että jokin juttu ei mene putkeen. Joka kerta, kun olen jonnekin reissuun lähdössä, jokin asia mättää.
Olen siis riippuvainen tabletistani sekä siitä, että siihen aina silloin tällöin saan nettiyhteyden. Muuten jää kommunikointi kotijoukkojen kanssa vähän köyhäksi. Enkä näitä blogejakaan pystyisi kirjoittamaan ihan niin usein kuin haluaisin. Ja sitten pitää napsia kuvatkin tabletilla... Jee...
Ainakin siis siihen asti, kunnes luuri suvaitaan lähettää takaisin huollosta, jonka jälkeen puolisoni lähettää sen minulle isäntäperheen osoitteeseen.

Luurin puuttuminen tarkoittaa myös sitä, että minun täytyy muistaa ottaa kaikki tärkeät dokumentit, kuten boarding pass ja metro- ja junalippujen lunastustiedot, tabletille niin että pääsen niihin käsiksi myös offline-tilassa.

Pääsin tekemään check-inin lennolle kahdeksan maissa illalla, 36 tuntia ennen lennon lähtöä. Minua oltiin pyydetty check-innaamaan myös nuorisopuolen opiskelija, mutta sepä ei onnistunut, sillä lipuissa on pelkästään meidän nimemme, ei mitään muita tietoja. Onnistuin siis check-innaamaan itseni.
Harmillisesti lentokoneen malli oli vaihtunut sitten edellisestä tiedosta. Kun viimeksi hain Googlella lennon tietoja, ilmoitettiin että lentäisimme Airbus A350:llä, joka on pitkien matkojen kone. Olin innoissani, että pääsisin viimein kokemaan tämän koneen. Check-innatessani kuitenkin selvisi, että lennon koneeksi oli vaihdettu vanhempi malli, joko A343 tai A321.

Olen nyt loppuillan päivittänyt tabletin musiikkikokoelmaa, nimenomaan sen kännykän puuttumisen vuoksi (jossa olisi ollut jo valmiina reilut 800 biisiä). Tykkään kuunnella musiikkia ja katsella maisemia, jos pitää istua bussissa tai junassa. Tai lentokoneessa. Ja tarvitsen myös keinon pyrkiä pysyttelemään hereillä mahdollisimman pitkään, etenkin kun kotoa lähdetään aamukolmelta, ja lento on perillä vasta 9:10 paikallista aikaa (eli 11:10 Suomen aikaa), ja siitä on vielä kolmen tunnin junamatka sinne viimeiseen määränpäähän. Eli vähintään 11 tuntia menee kaiken kaikkiaan aikaa, eikä siinä ehdi kovin montaa tuntia edes nukkua yhtä soittoa. Olisivat vain varanneet vähän myöhäisemmät lennot... Onneksi on särkylääkettä matkassa, siltä varalta että hereilläolon pitkittyminen aiheuttaa migreenikohtauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti