perjantai 19. helmikuuta 2016

Torstain tekemiset

Geneva uskalsi tänään tutkimaan makuuhuonettani. Harmitti vähän, että piti lähteä töihin juuri silloin, olisin mieluusti jäänyt kissarouvaa silittelemään ja kuuntelemaan sen kehruuta.

Tänään oli töissä vähän hiljaisempi päivä, asiakkaita ei odotettu kovin montaa. Siksi saimme nuorisopuolen opiskelijan kanssa näyttää vähän mitä kotopuolessa teemme.

Ukot olivat täpinöissään uudesta parilasta, joka oli saatu purettua laatikostaan kylmiönurkkauksessa.

Ihan ensiksi prepattiin third chefin kanssa meriahventa. Rasvainen vatsapuoli leikattiin pois, fileet puolitettiin ja sitten nahkaan leikattiin lovia.

Sitten pääsin tekemään kotimaista herkkuruokaa!

Kun hain kellarista kaiken tarpeellisen, katselin vähän ympärilleni. Viinit ja muut alkoholit pidetään häkissä lukkojen takana.

Punakaalia, jauhelihaa ja sipulia. Kolmannessa kattilassa oli vielä ohraryynejä koska en halunnut käyttää riisiä.

Eksoottinen, suomalainen kaalilaatikko ennen uuniin menoa ja sen jälkeen. Eka kerta kun tein sen punakaalista, onnistui ihan ok.

Koska täällä ei juuri käytetä puolukkaa, oli hillon suhteen sovellettava muuta. Mustaherukka oli tarpeeksi kirpakkaa, joten kokeilin sitä.
Itse totesin, että laatikko olisi kaivannut enemmän mausteita, samaa sanoi head chef. Third chef tykkäsi, eritoten ohraryynien tuoman tekstuurin kanssa. Yksi tarjoilijoista maistoi, ja sanoi, "It's interesting," tarkoittaen ettei ihan ollut hänen makuunsa. Kulttuurinvaihtoa, ja pääasia että edes osa porukasta maistoi!

Nuorisopuolen opiskelija kokeili mokkapalojen tekoa. En tiedä oliko ohje vähän liian pieni käytössä olleeseen vuokaan, vai miksi pohja jäi vähän ohueksi, mutta hyviä ne silti olivat!

Koska nyt meillä halutaan maistattaa ruokalajeja, meille tehtiin jaettavaksi annos peuraa, jossa oli perunamuusia, lehtikaalia, sipulia ja itsetehtyjämperunalastuja.

Third chef teki jälkkäriannoksia ja sain seurata juustokakkuannoksen kokoamista. Hän teki vielä toisen, taas meidän tyttöjen kesken jaettavaksi.

Seuraavan juustokakkuannoksen sain koota itse. Annokseen tuleva vadelmageeli oli niin hyvää vaniljajäätelön kanssa, että lisäsin sitä annokseen jäätelön päälle.

Oli tosiaan hiljainen tarjoilu, kovin montaa pöytää ei illan aikana tullut, joten kerettiin jutustellakin vähän enemmän.
Huomenna minä pääsen avustamaan 160 hengen tilaisuuteen, johon on tilattu useampi erilainen annos kolmen ruokalajin menuuseen. Tiedossa siis alku- ja jälkiruoka-annosten kokoamista ja pääruokien tarjolle asettelua vatitarjoilua varten. Kiva että melkein joka päivä on vähän erilaista ja näkee ihan oikean tilaisuudenkin järjestämisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti