torstai 25. helmikuuta 2016

Keskiviikon keitokset

Tänään oltiin taas head chefin ja collegelta tutun opiskelijan kanssa. Minä olin jälleen kerran alkuruokapuolella, ja ihan ekaksi pääsin tekemään dauphinoise potatoesia, eli perunagratiinia, joka koostuu ohuista perunasiivuista ja kermasta.

Kuorin parin kilon edestä isoja perunoita, jotka sitten mandoliinilla veistelin ohuiksi viipaleiksi. GN-astiaan ladoin vuorotellen kerroksen viipaleita ja ohuelti kermaa, kunnes kaikki perunaviipaleet oli käytetty.

Dauphinoise ennen uuniin menoa...

...ja uunissa olon jälkeen.

Uudessa uunimallissa on oma paisto-ohjelmansa gratiinille!

Kerkesin tehdä vielä perunasalaattia fish cakeja varten, ennen kuin menimme syömään.

Avustin collegen opiskelijaa alku- ja jälkiruokien kanssa. Siinä mielessä ihan kiva, koska yhtenäkään päivänä ei tilata samoja annoksia, vaan pääsee kokeilemaan uusia alkuruokia joka päivä.

Tämän päivän tilaussuosikit olivat viikunat ja oliivit, joita teimme useamman annoksen.

Pääsin myös kokoamaan sticky toffee pudding -annoksen. Jälkkäreiden kokoaminen on tosi kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti