keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Tiistain tapahtumia

Tänään oltiin erittäin hyvissä ajoin paikalla.

Kun tarjoilijoilta oli saatu lopullinen pöytävarausten henkilömäärä, voitiin alkaa misailemaan. Kiirettä oli luvassa iltaseitsemästä eteenpäin.

Ensiksi tehtiin third chefin kanssa pesto. Herneenversoja, valkosipulia, paahdettuja pinjansiemeniä, parmesan-juustoa, öljyä, suolaa ja pippuria. Maistui tosi hyvältä! Pinjansiemenistä tuli tosi kiva jälkimaku.

Sitten tein hedelmäsalaattia huomista aamupalatarjoilua varten. Appelsiineja, vesimelonia, ananasta, kiivejä, viinirypäleitä ja omenoita.

Appelsiinin kuorista keitettiin "siirappia", joka jäähdytettiin jäillä. "Siirappi" kaadettiin hedelmäsalaatin sekaan. Jotkut tykkäävät käyttää mieluummin appelsiinimehua kuin keittää kuoret. Hyötykäyttö saa kuitenkin minulta ison plussan!

Valmista salaattia

Valkosipulinkynsiä ja sormisuolaa + terävä veitsi ja harras silppuaja = valkosipulitahna. Tämä oli kivaa puuhaa.

Satuin vilkaisemaan päivän suosituksia. Siellä komeili eilen valmistamani chocolate chip brownies!

Meiltä kysyttiin, mitä halusimme ruuaksi. Itse olin semmoisella tuulella, että kana voisi maistua. Saimme luvan valmistaa listalta broileriannoksen. Minä sitten rupesin hommiin! Broilerit nahkapuoli alaspäin kuumalle pannulle ja perunakroketit rasvakeittimeen. Broilereihin otettiin väri pintaan, pannulle laitettiin vähän vettä ja broilerit laitettiin pannuineen päivineen uuniin, jossa ne saivat kypsyä rauhassa. Kun ne olivat kypsän tuntuisia, höyryuuniin meni juuriselleripyrettä, lehtikaalia ja paahdetut sipulinpuolikkaat. Liedellä lämmitettiin kanalientä ja itse tehtyä demi glacea.

Valmis annos, kokosin itse omani ja nuorisopuolen opiskelija omansa. Kastike peiliksi ja pääraaka-aine keskeisimpänä, juuri kuten kotopuolessa opetettiin.

Koska pääruokailutilassa oli asiakkaita, söimme tänään syrjemmällä. Ikkunasta näkyi ihanasti auringonlasku.

Iltaruuan aikana tuli juteltua third chefin kanssa. Tuli puhetta siitä, että ollaanko täällä yleensäkin "rentoja", huolettomia, työpaikoilla tällä alalla. Näin kuulemma on. Työntekijöille ei saa huutaa eikä raivota, virheistä totta kai pitää puhutella, mutta Gordon Ramsayn kaltainen raivoaminen ei ole tavanomaista enää missään. 20 vuotta sitten ehkä vielä oli, mutta ei enää. Ja onhan se mukavempaa työskennellä paikassa, jossa on hyvä ilmapiiri.
Varmasti välillä jonkun pinna kirenee, kuten missä tahansa, mutta pääasiassa työnteko sujuu ilman sen pahempaa stressaamista.
Tulee kyllä ihan varmasti ikävä tätä paikkaa, kun palaan kotiin. Ja kokin paikkoja on kuulemma täällä tarjolla enemmän kuin kokkeja! Jospa saisi toisen osapuolen suostumaan muuttoon tälle saarelle joskus...

Tarjoilun alkaessa paloiteltiin chocolate brownies. Sain kehuja, että ne olivat onnistuneet tosi hyvin, suklaapalat olivat prikulleen keskellä eivätkä olleet vajonneet pohjalle. Sain itse maistaa myös pois leikatusta osasta palan. On hirmu hyvää!

Pähkinä-parfait, joka maistuu tosi hyvälle!

Seurasin, kun third chef viimeisteli creme bruleen. Hän suosii ihan tosi pientä kerrosta ruokosokeria, jonka sulattaa bruleen päälle.

Chocolate brownie annokset. Ylempi Third chefin ja alempi minun kokoamana.

Ilta oli kiireinen, alkuruokia meni monta, ja jälkkäreitäkin useampi. Olimme vähän yliaikaa, sillä halusimme auttaa viimeisten jälkkärien kanssa. Hyvästelimme second chefin, joka lähtee pitkälle vapaalle huomenna, eli emme häntä enää näe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti