torstai 11. helmikuuta 2016

Eka viikko puolessa

Hieman tuli taukoa nyt postausten välissä, koska tabletilla on hirmu hankala kirjoittaa ja laittaa kuvia, joten nyt sain lainaksi perheen isän läppärin.

Keskiviikko ei ollut ihan yhtä tapahtumarikas kuin tiistai, ainakaan koulupäivän puolesta, mutta tekemistä silti piisasi!

Päivä alkoi myöhemmin kuin normaalisti, meitä ei odotettu keittiöön, joten saatoimme ilmaantua paikalle joskus yhdentoista jälkeen. Ihan ensiksi piti saada "elämä" takaisin, eli respasta collegen wlanin salasana jotta saattoi taas viestiä kotiväelle (kännykkää kun ei vielä ollut) ja tarvittaessa saattoi etsiä myös muuta tarpeellista tietoa tai kääntää sanoja suomeksi.

Koulun pihalta


Koulun kahviosta oli ihan pakko maistaa iced bun, kun odottelimme että meidät haettaisiin mukaan tutustumiskäynnille hunajatilalle.

Odotellessa myös ehti tutkailemaan koulun ravintolan listoja.

Minibussissa oli juuri tilaa romanialaisryhmälle sekä meille kolmelle suomalaiselle.

Emme päässeet näkemään mehiläisiä, mutta saimme kuunnella esitelmää mehiläisistä, kuinka ne tekevät hunajaa ja huolehtivat pesästään.

Saimme myös maistaa tilan mehiläisten valmistamaa hunajaa vuoden joka kaudelta. Laput kertoivat minkä kasvien siitepölyä ja mettä mehiläiset olivat hunajiin käyttäneet.

Itse tykkäsin eniten näistä!



Koululle palattuamme meillä ei enää ollutkaan mitään, joten päätimme nuorisopuolen opiskelijan ja kouluttajamme kanssa lähteä vielä keskustaan, sillä emme ehtisi enää montaa iltaa viettää yhdessä.

Pienen harhailun jälkeen viimein löytyi se kauan kaivattu elokuvateatteri!

Myöhäinen lounas The Roasta Cafessa; buffetista paahtopaistia, paistinperunoita, yorkshire pudding, herneitä, porkkanoita ja gravya. Oli pirun hyvää!

Leffateatterin löytyminen tarkoitti tietenkin, että tämä täti läksi ostamaan lipun ensi-iltaan! Deadpool!

Aikaa elokuvan alkuun oli vielä useampi tunti, ja kouluttaja ja nuorisopuolen opiskelija olivat menossa katsomaan läheistä kirkkoa, minä ajattelin tehdä vaihteeksi jotain yksikseni. Kiersin parit kaupat, joista lähti mukaan muutama Xboxin peli, karkkeja (mm. Turkish Delight ja Kendal Mint Cake). Starbucksiin oli ihan pakko lopulta pysähtyä ja ottaa koko päivän odottamani "kunnon kahvi". Samalla maistoin chocolate shortbreadiä.
Kovin kauaa en tässä mukavan lämpimässä ja ilmaisen netin tarjoavassa paikassa kerennyt istuskella, sillä se, ja melkeinpä kaikki muutkin keskustan liikkeet, meni kiinni!

Keskusta kuoli ihan samantien. Ihmisvilinä katosi, valot sammuivat, ja se kiva aurinkoinen kelikin painui horisontin taa.

Aikaa oli vielä runsaasti, muttei ollut järkeä lähteä takaisin yöpymispaikkaan, kiertelin kaupungin ydinkeskustaa nautiskellen venti caffe latteani. Oli kiva kuunnella hyvää musiikkia ja katsella ihan rauhassa ympärilleen. Ei tuolla onnistu ihan helposti eksymäänkään, kun silloin tällöin tulee vastaan vihreitä tienviittoja.

Törmäsin nuorisopuolen opiskelijaan puolisentoista tuntia ennen elokuvan alkua, istuimme Costa-kahvilassa puolisen tuntia lämmittelemässä ja sitten menimme teatterille, siltä varalta että Deadpoolin ensi-ilta olisi mahdollisesti loppuunmyyty. Lipun kuitenkin saimme matkakaverillekin, ja meitä neuvottiin menemään vain suoraan saliin, sillä paikat saimme valita salissa ihan mistä vain huolimme. Olimme salissa tuntia ennen ilmoitettua alkamisaikaa, ja saimme hyvät paikat ihan salin takimmaisesta rivistä, keskeltä riviä.
Oli myös kiva huomata, että ennen elokuvaa asiakkaita pyydetään ihan kieltomerkin kanssa olemaan puhumatta elokuvan aikana. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin ihmiset jotka puhuvat tai supisevat elokuvan aikana häiritsevästi...

Deadpool oli erittäin mainio ja hulvattoman hauska elokuva. Olen erittäin tyytyväinen, että sen menimme katsomaan!

Kotimatka taittui taas taksilla, sillä viimeinen bussi oli mennyt jo tuntia aiemmin. Kotiin päästyämme kerkesimme vielä näkemään isäntäperhettä, kertomaan kuulumisia ja näyttämään kuvia. Nukkumaan menimme kai yhdentoista jälkeen, ja uni tulikin tosi äkkiä!

Tänä aamuna herätys oli taas puoli seitsemältä. En taaskaan jaksanut nousta heti, vaan vetkuilin seitsemän ylitse, ennen kuin menin tekemään aamupalaa. Läksimme bussipysäkille tasan kahdeksalta.
Meinasimme myöhästyä, kun huomasimme puolikesyt riikinkukot, joita naapurusto porukalla ruokkii. Pea ja Pod :)

Bussipysäkki kirpakkana aamuna. Tänään oli autojen ikkunat huurussa, oli sen verran viileää.

Tänään pääsimme tutustumaan viimein pastry chefien toimintaan. Listalla kaikki, mitä aamupäivän aikana piti tehdä.

Pari tyttöä teki suklaa-fondantteja, joita ei paistettu ennen kuin vasta tilattaessa.

Marsipaanisydämiä ystävänpäivän kunniaksi



Me saimme kunnian tehdä Millionaire's Chocolate Tartia. Eka kerta molemmille, vaikka murotaikina onkin tuttu juttu. Nuorisopuolen opiskelija sai tehdä kinuskin, sillä hän ei sitä ollut vielä aiemmin tehnyt.

Raivosiististi pursotetut marengit. Kyllä tämä paikallinen nuoriso osaa!

Kinuski jäähdytetty blast chillerissä, eli jäähdytyskaapissa. Sitten vielä suklaat sulaksi!

Koska aikaa oli, saimme luvan tehdä suomalaisia leivonnaisia. Nuorisopuolen opiskelija teki unelmatorttua, minä tein perinteisen maustekakun. En normaalisti siihen käytä voita, joten toivon hartaasti, että se onnistui! En meinaan kerennyt näkemään lopullista tulosta, vaan kakku oli jätettävä jäähtymään. Kakkuun laitoin kanelia, inkivääriä ja muskottia.

Millionaire's Chocolate Tart valmiina, suklaa vielä vaati jähmettymistä. Toivottavasti se maistuu hyvältä!

Konditoriapuolen uurastuksen jälkeen kävimme tutustumassa Knights Hill Hotelliin, jossa tulemme työskentelemään seuraavat kaksi viikkoa. Siitä tulee jännää, koska hotelli on huippuluokkainen, tarjoilee sadoille ihmisille päivän aikana ja on mahdollista, että erään kuninkaallisen perheen jäseniä saattaa myös käydä hotellilla syömässä.
Head chef antoi meille myös luvan suunnitella suomalaista menua jollekin päivälle. Itse ainakin tykkäisin kovasti kokeilla kuinka luonnistuu suomalainen ruoka sellaisessa keittiössä. Ei sillä, että keittiössä olisi vikaa, vaan se, että miten suomalainen ruoka istuu sellaisen hotellin imagoon! Ihan hirveän jännää, ja ihan älyttömän kivaa samaan aikaan!

Hotellilla käynnin jälkeen meillä oli taas vapaata aikaa, joten sovimme näkevämme collegen kokkiopettajan huomenaamulla, ja läksimme vielä hetkeksi pubiin oman kouluttajamme kanssa, joka lähtee kotimatkalle huomenna. On kyllä harmi, ettei hän voi viipyä kanssamme pidempään, minusta oli kivaa että oli opettajakin menossa mukana!
Kotimatka taas vähän venähti, koska kävimme nuorisopuolen opiskelijan kanssa Tescossa ostoksilla. Oli ihan pakko kiertää koko kauppa ja katsella mitä kaikkea hyvää siellä on tarjolla. Mukaan lähti tortillantekotarpeet, muutama Stella Artoisin siideri ja muuta tarpeellista.

Bussia joutui taas odottelemaan vähän turhankin kauan, ja kaiken huipuksi jäimme kyydistä yhtä pysäkkiä liian aikaisin. Ei haitannut, vaikka oli painavat kantamukset, koska keli oli tosi nätti.
Mitähän kivaa huomenna tapahtuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti